Over ons

Hallo! Wij zijn Ronny Hartjes en Karen Koopmans.

Samen zijn wij eigenaar van Hondenschool Jimmie. We wonen met onze zes onstuimige labradors Tieske, Toppe, Sam, Jitte, Grietje en Bine, de pittige Jack Russell Perry de Perforator en lieve Rottweiler Herman in Zwolle. Ook hebben we vijf katten: Senna, Zepp, Pippi, Loekie en Rafiki. De laatste drie zijn superlieve Ragdolls die heel af en toe een nestje kittens krijgen onder de naam van onze 'cattery' De Flettekat. En omdat bij ons nu eenmaal alles om de dieren draait hebben we sinds 2019 onze eigen labrador'kennel' De Stoevinghe.

Wat wij met Hondenschool Jimmie voor ogen hebben is een plaats waar mensen op een leuke manier met hun hond omgaan. Wij zijn niet van het type 'drill-instructor', want zowel de honden als de hondeneigenaren moeten met plezier naar de hondenschool gaan. Wel zijn wij volledig gediplomeerd als Gevorderd Kynologisch Instructeur. Hier een lijst van onze opleidingen en diploma's.

Naast een prettige sfeer wilt u ook zeker weten dat wij u daadwerkelijk kunnen helpen met de opvoeding van uw hond, vandaar het grote aantal cursussen en bijscholingen dat wij gevolgd hebben en altijd zullen blijven volgen. Niets is gemakkelijker dan verkondigen wat mensen tien of twintig jaar geleden hebben geschreven. Zoals u zelf misschien al gemerkt hebt is er nogal wat verandering gaande in hondenopvoeding. Dat trainen beloningsgericht moet zijn en dat slipkettingen en dergelijke meer kwaad dan goed doen, daar is inmiddels iedereen wel achter. We willen u leren op een respectvolle manier met uw hond om te gaan, zonder gebruik te maken van stemverheffen of rukken aan de lijn. Zolang oefeningen op een leuke manier aangeleerd worden, zal de hond het prettig vinden om met u aan de slag te gaan. Bovendien zult merken dat als u rustig met uw hond omgaat, deze hieraan een voorbeeld zal nemen.
 

Vanwege een flinke dosis eigenwijsheid en sterke idealen heeft het even geduurd voordat Karen een werkplek gevonden had die goed bij haar paste. Er waren een HBO-opleiding Journalistiek, een frustrerende baan in de ambtenarij en een hoop vrijwilligerswerk in de dierenwereld voor nodig om te beseffen dat het hart toch écht bij de dieren ligt. Buiten het runnen van de hondenschool werkt Karen als paraveterinair bij de Kattenkliniek van Zwolle, waar de nadruk ligt op het welzijn van de kat (en eigenaar!). Daarnaast is ze ook kattengedragstherapeut en om de opgedane kennis te delen geeft ze les bij het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld in de opleiding Feline Gedragstherapeut.

 

Ronny is van huis uit opgegroeid met jachthonden en dat is duidelijk te zien in zijn lessen: het liefst leert hij alle honden apporteren, van chihuahua tot bordeaux dog. En het mooiste is dat het door zijn enthousiasme nog lukt ook! De trainingsmethoden zijn natuurlijk niet te vergelijken met die in zijn 'jonge jaren' en dat verschil zie je terug in de honden, ze hebben nu écht lol in het spelletje! Voordat Ronny naar Hondenschool Jimmie kwam heeft hij jarenlang een labradorkennel en hondenschool gehad in de Achterhoek en de laatste tijd is het weer gaan kriebelen. Vandaar dat we samen Labradorkennel De Stoevinghe in het leven geroepen hebben. Het doel is om honden te fokken die gezond zijn én een fijn karakter hebben.
 
Verder is Ronny lange tijd actief geweest in het begeleiden van jongeren met gedragsproblemen en autisme. Het klinkt misschien vreemd, maar hierin heeft hij veel aan zijn kennis van hondengedrag. Onder andere het lezen van lichaamstaal en de beloningsgerichte aanpak spelen hierbij een belangrijke rol. Tenslotte is Ronny docent in de opleiding Kynologisch Instructeur en Gevorderd Kynologisch Instructeur en stagebegeleider in de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut van Kynologisch Centrum Quiebus en het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld.

Nu u iets meer van ons weet hopen we dat u zin heeft om bij ons te komen trainen!

 

© Jimmie Zwolle

Hondenschool - Gedragstherapie

 

 

© Hondenschool Jimmie