Home

  • ** Woensdag 11 december zijn de lessen aan de Ganzepanweg. De combi-II van Ronny is om 19.30 uur bij Raab Karcher Paxtonstraat 15 **

 

 
 

 

Planning cursussen

Dit zijn de eerstvolgende cursussen die bij ons starten:

-combicursus op dinsdag 26 november van 20-21 uur aan de Sekdoornsdijk

- basiscursus op woensdag 27 november van 19-20 uur (eerste les van 20-21 uur) aan de Ganzepanweg

- puppycursus op zaterdag 7 december van 11-12 uur aan de Ganzepanweg (VOL)

 

Wintervakantie

Dit jaar is de hondenschool gesloten van maandag 23 december t/m maandag 20 januari. In deze periode zijn er geen lessen, maar we zijn wel twee keer per week op vaste tijdstippen bereikbaar voor dringende vragen en nieuwe aanmeldingen.

 

Elke twee weken een nieuwe puppycursus

De puppycursus bij Hondenschool Jimmie bestaat uit een uurtje theorie (waar de hond gewoon bij is), het aanleren van oefeningen en een puppyexamen. Uw hond leert onder andere op commando hierkomen, aandacht te hebben, wachten en netjes meewandelen. Natuurlijk is er elke les tijd voor het stellen van vragen over de opvoeding. Om iedereen de nodige aandacht te geven laten wij maximaal zes pups toe per cursus. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en tussen 16:00 en 18:00 uur (dinsdag t/m vrijdag) te bellen naar 06-232 63 632.

 
Correctiemateriaal verboden

Bij ons op de hondenschool is zo lang als we bestaan het gebruik van wurgkettingen, sliplijnen, stroombanden, halti's, anti-trektuigen en ander hondonvriendelijk materiaal al verboden. Besef je goed dat een hond tijd nodig heeft om te leren en dat al het materiaal dat een probleem in één keer pretendeert op te lossen werkt op basis van pijn en/of angst. Gebruik je het alleen thuis? Ook dan hoef je je bij ons niet aan te melden. Wij staan voor een bepaalde werkwijze en als je het thuis anders wil doen dan heeft dat wat ons betreft geen zin.

Beloningsgericht opvoeden betekent niet dat een hond alles mag of dat er geen grenzen aangegeven hoeven te worden. Dit moet zeker, maar het moet wél op een manier die de hond snapt en daar komt geen pijn of angst aan te pas. Geduld, dat is de belangrijkste 'tool' die je nodig hebt bij het opvoeden van je hond! En verder hebben we een heleboel nuttige tips en tricks die je kunnen helpen bij de opvoeding.

 

© Hondenschool Jimmie