Home

** Zaterdag 16 februari zijn de lessen aan de Ganzepanweg. De jachttraining vervalt want we zijn de afgelopen 24 uur druk geweest met de bevalling van onze Jitte. Ze heeft 11 (!) gezonde zwarte labradorpupjes op de wereld gezet  **

 

 

Cursusdata

Hieronder een greep uit de nieuwe cursussen die op korte termijn starten:
- puppycursus op zaterdag 9 februari van 13-14 uur aan de Ganzepanweg (VOL)
- puppycursus op woensdag 13 februari van 20-21 uur aan de Ganzepanweg (VOL)
- basiscursus op dinsdag van 19-20 uur aan de Sekdoornsedijk (start in februari)
- combicursus op zaterdag van 13-14 uur aan de Ganzepanweg (start in februari)
- combicursus op zondag van 10-11 uur aan de Sekdoornsedijk (start in februari)

 
Elke twee weken een nieuwe puppycursus

De puppycursus bij Hondenschool Jimmie bestaat uit een uurtje theorie (waar de hond gewoon bij is), het aanleren van oefeningen en een puppyexamen. Uw hond leert onder andere op commando hierkomen, aandacht te hebben, wachten en netjes meewandelen. Natuurlijk is er elke les tijd voor het stellen van vragen over de opvoeding. Om iedereen de nodige aandacht te geven laten wij maximaal zes pups toe per cursus. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en tussen 16:00 en 18:00 uur (dinsdag t/m vrijdag) te bellen naar 06-232 63 632.

 
Correctiemateriaal verboden

Bij ons op de hondenschool is zo lang als we bestaan het gebruik van wurgkettingen, sliplijnen, stroombanden, halti's, anti-trektuigen en ander hondonvriendelijk materiaal al verboden. Besef je goed dat een hond tijd nodig heeft om te leren en dat al het materiaal dat een probleem in één keer pretendeert op te lossen werkt op basis van pijn en/of angst. Gebruik je het alleen thuis? Ook dan hoef je je bij ons niet aan te melden. Wij staan voor een bepaalde werkwijze en als je het thuis anders wil doen dan heeft dat wat ons betreft geen zin.

Beloningsgericht opvoeden betekent niet dat een hond alles mag of dat er geen grenzen aangegeven hoeven te worden. Dit moet zeker, maar het moet wél op een manier die de hond snapt en daar komt geen pijn of angst aan te pas. Geduld, dat is de belangrijkste 'tool' die je nodig hebt bij het opvoeden van je hond! En verder hebben we een heleboel nuttige tips en tricks die het opvoeden een stuk gemakkelijker maken.

 

© Hondenschool Jimmie