Home

  • ** Zaterdag   24 augustus zijn alle lessen aan de Ganzepanweg. De behendigheid om 9.00 uur gaat niet door. Let op de eigenaren van de nieuwe puppycursus die om 14 uur start mogen hun hondje thuis laten als dat kan.**

 

 
 
Cursusdata

Hieronder een greep uit de nieuwe cursussen die op korte termijn starten:

- basiscursus op dinsdag 27 augustus van 20-21 uur aan de Sekdoornsedijk
- puppycursus op zaterdag 7 september van 10-11 uur aan de Ganzepanweg
- basiscursus op zaterdag 7 september van 13-14 uur aan de Ganzepanweg
- combicursus op dinsdag 10 september van 20-21 uur aan de Sekdoornsedijk
- basiscursus op woensdag 11 september van 19-20 uur aan de Ganzepanweg
- combicursus op zaterdag 14 september van 11-12 uur aan de Ganzepanweg
- puppycursus op zaterdag 21 september van 13-14 uur aan de Ganzepanweg

 

Cursussen en inhaallessen in de vakantie

In de zomervakantie vervallen van 5 t/m 18 augustus alle vervolgcursussen. Dit zijn dus alle cursussen, behalve de puppycursus. De puppycursussen gaan de gehele vakantie gewoon door. Vanwege de vakantieperiode is het mogelijk om twee lessen in te halen op een ander moment. Voor de puppycursus kan je ons een mail sturen met daarin het tijdstip waarop je lest en de exacte periode waarin je niet naar de les kan komen. We proberen dan daar omheen inhaallessen te regelen.

Voor de vervolgcursussen zijn er diverse inhaalopties op vaste momenten:

- dinsdag in de oneven weken van 19-20 uur aan de Sekdoornsedijk (behalve 13 augustus)
- elke zaterdag van 13-14 uur aan de Ganzepanweg (behalve 10 en 17 augustus)
- elke zondag van 11-12 uur aan de Sekdoornsedijk (behalve 11 en 18 augustus)

 

Elke twee weken een nieuwe puppycursus

De puppycursus bij Hondenschool Jimmie bestaat uit een uurtje theorie (waar de hond gewoon bij is), het aanleren van oefeningen en een puppyexamen. Uw hond leert onder andere op commando hierkomen, aandacht te hebben, wachten en netjes meewandelen. Natuurlijk is er elke les tijd voor het stellen van vragen over de opvoeding. Om iedereen de nodige aandacht te geven laten wij maximaal zes pups toe per cursus. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en tussen 16:00 en 18:00 uur (dinsdag t/m vrijdag) te bellen naar 06-232 63 632.

 
Correctiemateriaal verboden

Bij ons op de hondenschool is zo lang als we bestaan het gebruik van wurgkettingen, sliplijnen, stroombanden, halti's, anti-trektuigen en ander hondonvriendelijk materiaal al verboden. Besef je goed dat een hond tijd nodig heeft om te leren en dat al het materiaal dat een probleem in één keer pretendeert op te lossen werkt op basis van pijn en/of angst. Gebruik je het alleen thuis? Ook dan hoef je je bij ons niet aan te melden. Wij staan voor een bepaalde werkwijze en als je het thuis anders wil doen dan heeft dat wat ons betreft geen zin.

Beloningsgericht opvoeden betekent niet dat een hond alles mag of dat er geen grenzen aangegeven hoeven te worden. Dit moet zeker, maar het moet wél op een manier die de hond snapt en daar komt geen pijn of angst aan te pas. Geduld, dat is de belangrijkste 'tool' die je nodig hebt bij het opvoeden van je hond! En verder hebben we een heleboel nuttige tips en tricks die je kunnen helpen bij de opvoeding.

 

© Hondenschool Jimmie