Hulp bij gedragsproblemen

Probleemgedrag is gedrag van uw hond dat u ervaart als een probleem. Hiervoor maken we een afspraak voor een huisbezoek. Dit is namelijk de enige manier om een goed beeld te krijgen van de hond en het probleemgedrag.

Wanneer wij u komen helpen om het probleemgedrag bij uw hond op te lossen, dan staat bij ons het dierenwelzijn voorop. Wij kijken niet alleen of het probleem opgelost is, wij kijken ook of uw hond zich prettig voelt bij deze oplossing. Bovendien gaan we de oorzaak van het probleem oplossen en niet alleen de symptomen bestrijden.

Praktijkvoorbeeld: De hond blaft wanneer hij alleen thuis is. Bij de dierenwinkel is een anti-blafband aangeraden. Deze is omgedaan bij de hond en wanneer de hond blaft krijgt hij een stroomstoot. De eigenaresse vertelt ons dat de hond nu niet meer blaft als hij alleen thuis is, maar dat hij wél doodsbang in een hoekje zit en de urine laat lopen.

Hoe kan dit? Het janken is gestopt, maar het probleem is alleen maar verergerd! De oorzaak van het probleem is dat de hond het eng vindt om alleen te zijn. Deze angst uit hij door te blaffen. Door een anti-blafband te gebruiken krijgt de hond een stroomstoot als hij blaft, waardoor het allemaal nog veel enger en onbegrijpelijker wordt. Het resultaat is een hond die zich doodongelukkig voelt en van angst zijn urine laat lopen. Het symptoom (janken) is verdwenen, maar de oorzaak van het probleem (de angst) is er nog!

Wij zullen voor het oplossen van het probleem nooit gebruik maken van correctiemiddelen zoals een stroomband, slipketting, fisherdiscs, halti, follow-me of anti-trektuig.

 

Wanneer u een afspraak wilt maken, kunt u van dinsdag t/m vrijdag contact opnemen met Ronny op 06-47910086. Als er niet wordt opgenomen kunt u de voicemail inspreken, u wordt dan teruggebeld.

 

©Jimmie Zwolle

Hondenschool - Gedragstherapie

 

 

© Hondenschool Jimmie